Witamy na stronie Fundacji

Witamy na stronie Fundacji „Warto Żyć” z nadzieją, że dzięki niej Państwo lepiej zrozumiecie idee pomocy drugiemu człowiekowi, tak aby ludzie którzy z różnych względów znaleźli się wśród osób potrzebujących pomocy uwierzyli, że Warto Żyć
i pomagać.

Program pomocy będzie realizowany między innymi przez:
- rozwijanie międzypokoleniowej więzi pomiędzy dziećmi, młodzieżą a osobami starszymi, schorowanymi, najzwyczajniej samotnymi.

Jest to inicjatywa dla ludzi o otwartych sercach, inicjatywa bez podziałów społecznych, opierająca się na prostej zasadzie: każdy dając zyskuje coś w zamian.

Mamy nadzieję, że większość z Państwa utożsamia się z naszymi ideami, a u tych Państwa którzy są nie do końca przekonani, mamy nadzieję obudzić pragnienie niesienia pomocy, bo tyle jesteśmy warci ile dajemy siebie drugiemu człowiekowi.

Żyjemy w coraz trudniejszych ekonomicznie czasach i bardzo często nie zdajemy sobie sprawy jak w dramatycznej sytuacji żyją niektórzy wśród nas. Dlatego też, czasami nawet bardzo niewielka pomoc może mieć bardzo wielkie znaczenie. Z pewnością nie potrafimy zaradzić wszystkim problemom, ale nie pozwólmy by Ci najbardziej potrzebujący żyli w przeświadczeniu, że są pozostawieni całkowicie sobie samym.

Otwartość serca jest tym bardziej potrzebna, dlatego, że Państwo nie jest w stanie sprostać wyzwaniom towarzyszącym ubożeniu społeczeństwa.
Nasza Fundacja nie jest rozbudowaną machiną biurokratyczną dzięki czemu pozyskane środki niemal w całości służą naszym podopiecznym.